Страховики теж хочуть купувати пільгові долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики теж хочуть купувати пільгові долари

Валюта
763
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг запропонувала Нацбанку дозволити страховим компаніям купувати долари за пільговим курсом. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова Держфінпослуг Віктор Суслов.
"Ми запропонували Нацбанку поширити практику проведення ним валютних аукціонів для задоволення потреб страхувальників – фізичних осіб в іноземній валюті на договори зі страхування життя, щоб виконували свої зобов'язання громадяни – власники полісів, які мають зобов'язання щодо накопичувальних платежів в іноземній валюті", - сказав Суслов.
За попередніми даними, в 2008 році страховикам життя не вдалося зібрати прогнозований обсяг премій на рівні 1-1,2 млрд грн. Замість цього за підсумками року буде зібрано лише понад 980 млн грн. Про це раніше заявляла генеральний директор Ліги страхових організацій України Наталія Гудима. На її думку, ринок страхування життя в Україні в 2009 році збереже торішні обсяги.
Нацбанк проводить аукціони із продажу валюти для позичальників банків з кінця лютого. На спільну думку банкірів і чиновників, саме ці аукціони принесли стабільність на ринок готівкової валюти. Так, за березень цього року готівковий курс гривні вперше з осені минулого року не тільки не знижувався, але й зміцнився.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас