EBay виставить Skype на продаж через ІРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EBay виставить Skype на продаж через ІРО

539
Американська eBay Inc збирається позбутися свого підрозділу Skype, визнавши що сервіс інтернет-телефонії не відповідає основному напрямку діяльності компанії, передає Reuters.
Керівництво eBay заявляє, що йому не вдалося добитися виникнення синергетичного ефекту від використання Skype з онлайн-аукціоном eBay і системою платежів PayPal. Відділення Skype відбудеться шляхом проведення первинного розміщення акцій. Процедура IPO запланована на першу половину 2010 р.
EBаy придбала популярний сервіс інтернет-дзвінків в 2005 р. за $2,6 млрд. На даний момент експерти оцінюють підрозділ в $1,7 млрд. Плани щодо проведення IPO відносно Skype говорять про те, що eBay уже вела переговори про продаж цього бізнесу, але про ціну компанія, зважаючи на все, не змогла домовитися.
За підсумками минулого року користувацька база Skype збільшилася на 47%, до 405 млн. людей, а прибуток виріс на 44%, до $551 млн. За прогнозами eBay, до 2011 р. дохід від Skype складе більше $1 млрд. Розміщення акцій Skype на відкритому фондовому ринку повинне надати сервісу ресурси для додаткового зростання та розвитку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас