Точка зору: Індекс ПФТС найближчим часом чекає неминуча корекція вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Індекс ПФТС найближчим часом чекає неминуча корекція вниз

Фондовий ринок
610
Індекс ПФТС локально "уперся" у рівень 310-315 пунктів, і найближчим часом його чекає неминуча корекція вниз. Такий прогноз озвучив брокер торговельного відділу ЗАТ "Альтана Капітал" Євген Пшенічкін.
На його думку, наскільки ця корекція буде сильною – залежить насамперед від зовнішньої кон'юнктури. Наш ринок дуже сильно корелює зі світовими ринками саме в періоди різкого підйому/падіння, відзначив брокер.
Як повідомив Є.Пшенічкін, сьогоднішня торговельна сесія на ПФТС і Українській Біржі (УБ) пройшла два різноспрямовані етапи. За його словами, у першій половині дня на ринку спостерігалася позитивна динаміка: безпосередньо на відкритті котирування більшості ліквідних елементів упевнено пішли вгору. При цьому, відзначив брокер, зовнішнє новинне тло складалося досить неоднозначно: світові фондові ринки демонстрували низьку волатильність і невелике зростання, однак корпоративні новини, навпаки, сприяли зниженню. Так, напередодні з'явилася інформація про можливе швидке банкрутство одного з лідерів світового автопрому – General Motors (США), нагадав Є.Пшенічкін.
За словами брокера, ближче до обіду ринок досяг піка свого зростання - індекс ПФТС піднявся приблизно на 6-7%. Проте, повідомив він, уже в зазначений час почали надходити перші тривожні сигнали. Основний каталізатор позитиву – поновлення роботи місії МВФ в Україні – виявився під загрозою зриву, підкреслив брокер. Він нагадав, що Верховна Рада не прийняла важливі законопроекти, необхідні для надання кредиту Україні. Крім того, почали виходити вкрай негативні макроекономічні статдані в США: роздрібні продажі та індекс цін виробників вийшли набагато гіршими від прогнозу, що й змусило наш ринок розвернутися вниз, додав брокер.
У підсумку, відзначив Є.Пшенічкін, "Центренерго", "Укрнафта", "Укрсоцбанк" і Єнакіївський метзавод різко знизилися та нівелювали зростання ринку. За його інформацією, значення індексу ПФТС на +3,12% за підсумками сьогоднішніх торгів забезпечене лише рекордним зростанням котирувань ММК ім. Ілліча (+38%).
Аналітик додав також, що обсяг угод на майданчику ПФТС сьогодні склав 15,6 млн. грн., на Українській біржі – 3,3 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас