Рада надала Податковій функції з боротьби з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада надала Податковій функції з боротьби з корупцією

Казна та Політика
586
Верховна Рада надала Державній податковій адміністрації функції з виявлення, запобігання й припинення корупційних правопорушень.
За прийняття в другому читанні законопроекту № 2095 проголосували 352 депутати за 226 необхідних.
Рада також віднесла до завдань Податкової забезпечення безпеки діяльності своїх органів і працівників, а також захист своїх працівників від протиправних зазіхань, пов'язаних з виконанням ними службових обов'язків.
Замість управління по боротьбі з корупцією в органах Податкової, передбачається створення управління внутрішньої безпеки Податкової й підпорядкованих йому регіональних підрозділів внутрішньої безпеки при державних податкових адміністраціях у Криму, областях, Києві й Севастополі.
Закон також поширює на керівний склад Податкової й членів їх родин соціальні гарантії, передбачені в законі "Про правовий статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб й їх соціального захисту".
Крім того, звання генерал-полковника вводиться до переліку звань, які можуть бути присвоєні вищому керівному складу органів податкової міліції.
Відповідно до попередньої редакції закону "Про державну податкову службу в Україні" у вищому керівному складі податкової міліції існували тільки звання генерал-лейтенанта й генерал-майора.
Як повідомляло агентство, у березні Рада прийняла законопроект № 2095 у першому читанні 239-ма голосами депутатів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас