Банкіри вважають мобілізацію внутрішніх ресурсів пріоритетнішою за кредити МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри вважають мобілізацію внутрішніх ресурсів пріоритетнішою за кредити МВФ

Казна та Політика
1024
Банкіри вважають, що мобілізація внутрішніх ресурсів у довгостроковій перспективі є ключовою порівняно з кредитами від Міжнародного валютного фонду для фінансово-економічної стабілізації.
Про це вони повідомили журналістам під час круглого столу.
"Співробітництво з МВФ - це позитивний фактор. Можливість відновити зовнішнє фондування. З ними потрібно співпрацювати і дискутувати. Але наше головне джерело фондування - це населення", - сказав голова правління банку "Форум" Ярослав Колесник.
Свого колегу підтримав і голова правління "ОТП Банку" Дмитро Зінков.
"Роль МВФ є. Але ці кошти потрібні не зараз, не для стабілізації, а для подальшого розвитку. В України досить своїх ресурсів", - підкреслив він.
У свою чергу голова правління ВТБ Банку Вадим Пушкарьов також стримано оцінив роль кредитів МВФ.
"Що стосується МВФ, то я б не радив робити фетиш із цих структур. За моєї пам'яті не так багато позитивних прикладів", - сказав він.
Зі слів банкіра, присутність МВФ і Світового банку є позитивною у тій якості, що вони виступають певним індикатором, який вказує на можливість відновлення економіки і можливості співробітництва з країною, що одержує допомогу.
Віце-президент "Альфа-банку" (Україна) Роман Шпек вказав на важливість підтримки МВФ, однак акцентував увагу на першочерговій необхідності підтримки довіри до фінансових ринків з боку населення.
"Співробітництво з МВФ надзвичайно важливе. Але ми маємо розпочати й процес відродження довіри населення", - вважає він.
Таким чином, банкіри, не заперечуючи значення кредитів МВФ, вважають за необхідне насамперед вжити ефективних заходів для відновлення довіри населення до фінустанов і національної валюти для фінансово-економічної стабілізації.
Як повідомляло агентство, голова місії Міжнародного валютного фонду Джейла Пазарбашиоглу вказує на прогрес у переговорах з Україною щодо продовження співробітництва за програмою stand by.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас