ВР відмовилась розглядати 3 антикризові законопроекти Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР відмовилась розглядати 3 антикризові законопроекти Кабміну

Казна та Політика
1051
Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного три антикризові законопроекти, запропоновані Кабінетом Міністрів.
За включення до порядку денного проекту закону №4266 "Про внесення змін у закон України "Про державний бюджет України на 2009 р." і деякі інші закони України" (щодо невідкладних заходів щодо забезпечення енергетичної безпеки України)" проголосували 204 депутата з 435 зареєстрованих у залі.
За включення до порядку денного проекту закону №3521 "Про внесення змін у закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо збереження стабільності фінансування системи пенсійного забезпечення)" проголосувало 200 депутатів з 439 зареєстрованих у залі.
За включення до порядку денного проекту закону №4217 "Про внесення змін у закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо перерахування пенсій працюючим пенсіонерам)" проголосували 208 депутатів з 438 зареєстрованих у залі.
Не голосували в повному складі фракції ПР і КПУ, а також частина фракції НУ-НС.
Нагадаємо, що 31 березня Рада прийняла 2 з 5 запропонованих урядом законів антикризового пакета. Зокрема, депутати не підтримали компенсацію з держбюджету більше 7 млрд грн "Нафтогазу" на покриття збитків від поставок імпортного газу, а також зміни в пенсійне законодавство. 8 квітня голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні Джейла Пазарбазіоглу під час зустрічі із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Нацбанку Володимиром Стельмахом заявила, що МВФ очікує прийняття антикризових законів для продовження переговорів про надання другого траншу стабілізаційного кредиту, яке було відкладено через неналежне виконання Україною погоджених раніше стабілізаційних заходів і відсутність у влади України погодженого підходу до подолання кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас