Нацбанк України заборонив купівлю валюти для придбання цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України заборонив купівлю валюти для придбання цінних паперів

Валюта
1167
Купівля іноземної валюти з метою здійснення валютної операції на підставі індивідуальної ліцензії Національного банку забороняється.
Відповідна поправка в Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою закріплена постановою Національного банку України №108 від 28 лютого 2009 року.
"Резидент виконує такі зобов'язання за рахунок власних (не куплених, не залучених у формі кредиту) коштів в іноземній валюті", -- говориться в постанові, зареєстрованій в Міністерстві юстиції 8 квітня, що вступає в силу через 10 днів після реєстрації.
У цей час власник індивідуальної ліцензії (дозволу) Нацбанку не міг купувати валюту, якщо тільки сама ліцензія не містила прямої заборони на таку купівлю.
Крім того, НБУ скасував дозвіл банкам і небанківським фінансовим установам за наявності виданої ним індивідуальної ліцензії здійснювати операції з купівлі на міжбанку валюти за договорами з нерезидентами купівлі-продажу цінних паперів українських емітентів. Така норма була введена постановою НБУ №36 від 29 січня 2003 року "Про здійснення операцій із цінними паперами українських емітентів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас