Президент ЛУКОЙЛа прогнозує ціну на нафту у 2009р на рівні 45-55 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент ЛУКОЙЛа прогнозує ціну на нафту у 2009р на рівні 45-55 дол. за барель

Енергетика
97
Ціна на нафту в 2009 році буде коливатися в межах $45-55 за барель, таку думку президент НК "ЛУКОЙЛ" Вагіт Алекперов висловив в інтерв'ю телеканалу "Вести".
Він нагадав, що аналітики прогнозують ціну на нафту цього року в межах до $55-60. "Не думаю, що в цей, так званий кризовий період, потреба на наш товар буде різко зростати. Ми бачимо і по тій тенденції, яка йде в газовій галузі, де скорочується споживання газу, тому що багато генеруючих потужностей сьогодні не затребувані, тому що падає споживання електроенергії. Але ми сподіваємося, що ціновий поріг на нафту буде коливатися від $45 до $55, і закриє рік десь на цій верхній планці", - сказав голова компанії.
Алекперов нагадав, що компанія формувала бюджет цього року із ціни $40 за барель. "У нас була і кризова програма, коли ціна могла знизитися і за $30", - уточнив він. На його думку, нафтові компанії Росії адаптувалися до сьогоднішньої ціни: вони знизили й інвестиційні видатки, і свої витрати. "Ціна $50 дозволяє нам реалізовувати всі програми, які були намічені на 2009 рік, але, на жаль, ціна не дозволяє нам розвиватися: облаштовувати нові родовища, купувати активи, і тому в цій ситуації ми змушені залучати додаткові кредитні ресурси з метою забезпечити свій динамічний розвиток", - додав президент НК.
"Ціна $50 забезпечує поточне існування компаній, на $30 компанії можуть вижити за рахунок подальшого скорочення витрат, усе, що буде вище, дозволить їм розвиватися, у тому числі інвестувати в проекти", - вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас