Місія МВФ перевірила податкову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ перевірила податкову

1069
Представники місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) провели моніторинг роботи Державної податкової адміністрації України (ДПАУ). Сьогодні відбулася зустріч заступника голови ДПАУ Сергія Лікаря, керівників департаментів ДПАУ з місією МВФ.
Як повідомили в прес-службі ДПАУ, під час зустрічі мова йшла про стан надходжень податків і зборів у державний бюджет України, заходи щодо посилення податкової дисципліни і плани поліпшення адміністрування податків, аналізувалися проблеми, що виникають при сплаті податків.
Представники місії МВФ цікавилися критеріями визначення великих платників податків, спрощеної системи оподатковування, аудитом, обробкою податкових декларацій і станом модернізації податкової служби.
"За останні півтора року ДПАУ здійснила низку кардинальних заходів щодо поліпшення адміністрування податків. Підвищення податкової культури серед населення, кадрового потенціалу збирачів податків, робота з тими, хто ухиляється від сплати податків, уже дає позитивні результати. Незважаючи на ті економічні труднощі, які переживає країна, надходження податків і зборів залишаються стабільними. Так, державна податкова служба забезпечила виконання і перевиконання планових показників в І кварталі 2009 року", - відзначив Лікар.
Нагадаємо, 8 квітня в Київ прибула місія МВФ. У цей же день відбулася зустріч прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і голови Національного банку України Володимира Стельмаха із представниками місії МВФ в Україні. Зокрема, під час зустрічі, голова місії Джейла Пазарбазіолу відзначила, що керівництво Національного банку, Секретаріату Президента, уряду продемонстрували "прекрасний рівень співробітництва", і місія готова до детального обговорення питань, що залишилися.
МВФ 5 листопада 2008 року ухвалив рішення щодо виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 мільярда доларів для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи. У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі 4,5 мільярди доларів. Тепер Україна очікує другого траншу МВФ, який може скласти 1,9 мільярда доларів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас