Стабілізація цін на столичному ринку житла можлива вже на початку 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стабілізація цін на столичному ринку житла можлива вже на початку 2010р

Нерухомість
1217
Ціновий обвал на ринку житла в Києві має свої межі і, згідно з оптимістичним прогнозом, стабілізація цін можлива вже на початку 2010 року, повідомив перший віце-президент Союзу фахівців з нерухомості України Ігор Однопозов.
"Найближча оптимістична дата – це початок 2010 року, коли ціни будуть стабілізуватися", - сказав він під час прес-конференції "Ціни на нерухомість: минуле, сьогодення, майбутнє" в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.
При цьому експерт додав, що при поновленні кредитування через три - п'ять років можливе швидке зростання цін.
Президент Союзу Олександр Рубанов, що брав участь у прес-конференції, у свою чергу, додав, що "характерною рисою ринку нерухомості в Україні є відсутність ринку як такого". "Ринку нема, є епізодичні, сегментарні ситуації", - вважає експерт.
"Коли ми прийдемо (до стабілізації ситуації - ІФ)? Не раніше, ніж через півроку", - додав він.
За словами І.Однопозова, внаслідок кризи в розряд неліквідної нерухомості потрапили земельні ділянки поза 10-кілометровою зоною Києва, котеджні містечка, елітні особняки, три-чотирикімнатне житло будівництва 70-х років. "В інших сегментах відбулося зниження вартості у два-три рази", - додав він.
"У нас складається думка, що ринок нерухомості дискредитують свідомо, особливо землю, щоб знизити ціни і потім за викидними цінами скупити", - вважає І.Однопозов.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи варто очікувати появи угод оренди житла з наступним викупом після затвердження постановою уряду порядку такого викупу, віце-президент Союзу з питань регіональної політики Анатолій Топал відзначив, що на сьогодні не існує всіх необхідних правових підстав переходу прав власності.
Всеукраїнська громадська організація "Союз фахівців з нерухомості України" створена влітку 2007 року на базі Союзу фахівців з нерухомості Києва, створеного в 1995 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас