Експерт: Підвищення цін на дизпаливо у квітні малоймовірно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Підвищення цін на дизпаливо у квітні малоймовірно

Енергетика
217
При стабільності світового ринку і національної валюти підвищення цін на дизельне паливо в Україні у квітні малоймовірно. Про це повідомили в прес-службі ТОВ "Консалтингова група "А-95" з посиланням на директора компанії Сергія Куюна. С.Куюн пояснює незмінність цін на ДП на тлі його помітного подорожчання у світі прогресуючим падінням споживання у зв'язку зі зниженням платоспроможності промисловості та населення України.
"Цього року реалізація дизельного палива в найбільших мережах країни впала на 25-30%, і постачальники прагнуть підтримати попит у період сезонної активізації споживачів", – вважає експерт.
Тим часом, за його інформацією, не виключені незначні (у межах 10 коп./літр) коректування цін на автобензини. Для підтримки попиту на дизельне паливо автозаправні компанії продовжать практику дотацій низьких цін на дизельне паливо за рахунок вартості бензинів, попит на які з боку населення поки залишається стабільним.
Також у повідомленні відзначено, що в березні на світовому ринку відновилося зростання цін на нафту та нафтопродукти. Враховуючи традиційну інерцію внутрішнього ринку України, зростання цін на енергоресурси в Європі в березні створило передумови для підвищення цін на внутрішньому ринку України у квітні.
На початку другої декади квітня ціни на автозаправних станціях країни виросли. Однак, як показує ціновий моніторинг "А-95" на 13 квітня, зростанню були піддані лише бензини, тоді як вартість дизельного палива залишилася без змін. Як раніше повідомлялося, у січні-лютому 2009 р. спад промислового споживання дизпалива склав 25,58%, у порівнянні з аналогічним показником 2008 р., бензинів – на 21,30%.
Довідка. ТОВ "Консалтингова група "А-95" була створена в травні 2008 р. Компанія є видавцем щомісячника для автомобілістів "А95" і займається професійними дослідженнями та моніторингом ринку нафтопродуктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас