Акціонери ведуть боротьбу за Арсенал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери ведуть боротьбу за Арсенал

228
Боротьба за контроль над британським футбольним клубом "Арсенал" набула рішучого обороту після того як головний акціонер клубу Денні Фізмен продав третю частину своїх акцій американському спортивному магнатові Стену Кренке за 42, 5 мільйони британських фунтів. Кренке придбав 5000 акцій клубу за ціною 8500 фунтів за кожну, що збільшило загальну частку акцій американця до 20,5%. Після даної угоди частка акцій "Арсеналу", що належать Фізмену, скоротилася до 16,1%.
Найбільшим акціонером клубу як і раніше залишається узбецький мільярдер і сталевий магнат Алішер Усманов, у чиїх руках зосереджено 25% акцій лондонського клубу.
Ходили чутки, що головним мотивом Фізмена було небажання допустити Усманова до повного контролю над "Арсеналом". У цей момент пан Фізмен перебуває у Швейцарії, в еміграції через податки, і тільки зрідка з'являється в Арабських Еміратах. Раніше Фізмен заявляв, що в нього не було наміру продавати свою частку. Він також заперечував, що продаж акцій пов'язаний зі світовою економічною кризою або втратою інтересу до лондонського клубу.
Придбання акцій "Арсеналу" паном Кренке повинне одержати схвалення ради директорів. У цей момент Стен Кренке є кращим інвестором для клубу, ніж Алішер Усманов. Однак рада директорів побоюється можливого союзу між Усмановим і Леді Брейсуелл-Сміт, яка володіє 15,9% акцій клубу. У тому випадку, якщо вона продасть свою частку Усманову, то в руках мільярдера буде зосереджено майже 41% акцій "Арсеналу".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас