"УкрГаз-Енерго" заявляє, що податкові органи намагаються заблокувати повернення 600 млн. грн. авансового платежу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГаз-Енерго" заявляє, що податкові органи намагаються заблокувати повернення 600 млн. грн. авансового платежу

Енергетика
451
Спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" заявляє про поновлення спроб тиску і блокування законної господарської діяльності товариства з боку силових органів. Про це повідомили в прес-службі ЗАТ "УкрГаз-Енерго".
У повідомленні відзначається, що зокрема, при митному оформленні газу, який імпортувався в першому півріччі 2008 року, ЗАТ "УкрГаз-Енерго" авансом оплатило на рахунки Державної митної служби України близько 2,4 млрд. грн. "Через адміністративне блокування нашої діяльності частина оплачених обсягів газу так і не була завезена в Україну. Відповідно до чинного законодавства, Державна митна служба зобов'язана повернути ЗАТ "УкрГаз-Енерго" близько 600 млн. гривень", – сказано в повідомленні.
При цьому компанія відзначає, що замість законного врегулювання питання податкові органи намагаються зірвати процес повернення коштів і з надуманих приводів ініціюють перегляд діяльності компанії в попередні роки. При тому, що законність роботи спільного підприємства підтверджена сотнями перевірок різних державних контролюючих органів. А самі податківці збираються "ревізувати" період, коли неодноразово визнавали "УкрГаз-Енерго" відповідальним і зразковим платником податків, говориться в повідомленні прес-служби.
Компанія "УкрГаз-Енерго" закликає податкові органи відмовитися від практики грубого порушення норм Конституції і законів України, силового переслідування суб'єктів ведення господарства, а замість цього займатися пошуком законних джерел наповнення Державного бюджету в умовах економічної кризи. Як повідомлялося, за час активної роботи на газовому ринку України (березень 2006 р. – квітень 2008 р.) ЗАТ "УкрГаз-Енерго" перерахувало в бюджети всіх рівнів близько 15 млрд. грн. - більше, ніж будь-яка інша вітчизняна компанія.
Довідка. Компанія "УкрГаз-Енерго" була створена в лютому 2006 року як спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія). Із квітня 2006 року по січень 2008 року була єдиним постачальником природного газу в Україну. "УкрГаз-Енерго" продавало промисловим споживачам України природний газ, що купується в RosUkrEnergo.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас