Більшість роботодавців одразу обумовлюють розмір зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість роботодавців одразу обумовлюють розмір зарплати

2350
Незважаючи на те, що в умовах кризи в роботодавців з'явилася можливість диктувати свої умови, більшість із них воліють обумовлювати розмір зарплати відразу ж, на співбесіді або по телефону.
Як говориться в дослідженні порталу з працевлаштування Superjob, оголошувати розмір зарплати на співбесіді згодні 44% опитаних HR-менеджерів, 33% говорять про це ще в телефонній розмові. При цьому респонденти наводять такі аргументи: "Кандидату краще довести до відома заздалегідь"; "…краще відразу уточнити, чи розглядає кандидат пропозицію з такою фінансовою складовою".
Безпосередньо при офіційній пропозиції роботи називають розмір окладу 13% опитаних менеджерів з персоналу, 6% говорять про це на другій співбесіді. Як правило, під час повторних співбесід кадровики конкретизують розмір заробітної плати кандидатів, що претендують на керівні позиції.
3% респондентів указали інші варіанти інформування кандидата про розмір окладу: "Звичайно ми повідомляємо розмір оплати в оголошенні"; " Залежно від вакансії. Якщо зарплата не публікується, то вона обговорюється в попередньому телефонному інтерв'ю або ж на особистій зустрічі".
Завагалися з відповіддю 3% HR-менеджерів. Вони наводили такі аргументи: "усе залежить від посади", "позначити рівень зарплати можна і під час телефонного інтерв'ю, а потім на першій співбесіді обговорити побажання кандидата і нашу пропозицію, щоб зрозуміти, наскільки ми відповідаємо очікуванням кандидата і наскільки адекватно він себе оцінює".
Нагадаємо, найвищі зарплати зафіксовані в працівників авіаційної галузі, фінансистів і працівників сфери додаткових транспортних послуг. Найменше одержують працівники сільського і лісового господарств.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас