General Motors рекомендували готуватися до банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors рекомендували готуватися до банкрутства

1343
Офіційний Вашингтон рекомендував американському автомобілебудівному концерну General Motors, що є материнською компанією німецького концерну Opel, почати підготовку до процедури банкрутства. Відповідно до опублікованого в неділю, 12 квітня, у газеті New York Times повідомлення, ця вказівка надійшла від робочої групи, створеної при американській адміністрації для боротьби із кризою в автомобілебудівній галузі. Установлений також і термін для подачі заяви про неспроможність. За інформацією газети, відповідний позов повинен надійти до суду до 1 червня.
Підготовка позовної заяви повинна забезпечити можливість негайної ініціації процедури банкрутства в тому випадку, якщо керівництву концерну не вдасться досягти консенсусу по ще невирішених питаннях із власниками акцій концерну і профспілками. Ціль процедури - реструктуризація фірми, під час якої зі складу концерну GM буде виділена "нова компанія", куди ввійдуть конкурентоспроможні підрозділи. Тим часом у складі "старої компанії" залишиться збиткове виробництво, яке згодом буде закрито. Новий шеф концерну GM Фрітц Хендерсон виступає за санацію концерну без участі судових інстанцій, однак не виключає і варіанту банкрутства.
Концерн GM уже одержав 13,4 мільярдів доларів з коштів американських платників податків і попросив для реалізації програми реструктуризації додатково ще 16,9 мільярдів доларів з бюджету США. Однак представлений керівництвом концерну план санації був визнаний у Вашингтоні нереалізованим і відкинутий американською адміністрацією. На цьому тижні будуть продовжені консультації між урядовою групою експертів і керівництвом концерну. Проте, фахівці сумніваються, що концерну вдасться самостійно встати на ноги без державної допомоги.
У цей час німецький концерн Opel, що є дочірньою компанією американського автомобілебудівного гіганта, намагається знайти інвестора, щоб відділитися від материнської компанії, що зазнає серйозні фінансові труднощі. Представник німецького концерну заявив, що банкрутство GM не означає автоматично неспроможності концерну Opel, оскільки обидва підприємства юридично є самостійними компаніями.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас