ДАІ проти підвищення допустимої швидкості в містах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ проти підвищення допустимої швидкості в містах

1088
Працівники Державтоінспекції Прикарпаття не схвалюють підвищення допустимої швидкості руху до 70 км/год в населених пунктах.
Як повідомили УНІАН у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області, про це заявив начальник УДАІ УМВС в області полковник міліції Михайло Кизимишин.
"Державтоінспекція не схвалює підняття допустимої швидкості руху, особливо в населених пунктах, де близько 50-60% ДТП стається за участю пішоходів, - сказав він. – Тобто, піднявши допустиму швидкість руху, ми автоматично можемо очікувати збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод".
Водночас працівники служби погоджуються, що на окремих ділянках доріг, де є як мінімум по дві смуги для руху, встановлено турнікетне огородження, достатня кількість переходів, можливе збільшення швидкості руху до 110 км/год.
На думку Кизимишина, світовий досвід свідчить, що в переважній більшості країн "навпаки зберігається тенденція до зменшення швидкості руху та посилення відповідальності за скоєння порушення правил дорожнього руху".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас