Китайський експорт впав більш ніж на 17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський експорт впав більш ніж на 17%

Казна та Політика
207
Китайський експорт падає от уже протягом п'яти місяців, що змушує уряд країни вживати заходів для пожвавлення внутрішнього попиту.
Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на митне управління Китаю, за підсумками березня 2009 року китайський експорт скоротився на 17,1% до позначки $90,29 млрд у порівнянні з показником річної давнини. Імпорт упав на 25,1%.
Падіння світової торгівлі і найрізкіше зниження темпів зростання китайської економіки за останні сім років коштували робочого місця мільйонам китайців. У такій ситуації китайський прем'єр Вень Цзябао був змушений надати економіці країни антикризовий пакет допомоги у розмірі $585 млрд.
З метою підвищення споживання Китай надає субсидії на купівлі телевізорів і холодильників у сільській місцевості. Планується 29-процентне зростання суспільного споживання в поточному 2009 році.
Попит на зовнішньому ринку навряд чи відновиться найближчим часом і в експортерів не буде іншого вибору, крім як пристосовуватися до труднощів… Уряд повинен підвищувати видатки на соціальне забезпечення таким чином, щоб у безробітних було на що прожити", - відзначив в інтерв'ю агентству Ма Хун, головний економіст по китайському регіоні Deutsche Bank AG у Гонконгу.
Падіння експорту в березні виявилося не таким глибоким як у лютому 2009 року (25,7%). У відповідності із середньозваженим прогнозом аналітиків, опитаних агентством, скорочення експорту в березні повинне було скласти 20%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас