Етанол спричинив зростання затрат на продовольчі програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Етанол спричинив зростання затрат на продовольчі програми

Енергетика
211
Витрати на програми продовольчих талонів і дитячого харчування в США збільшаться цього року на $900 млн. у зв'язку з більш широким використанням рослинних площ для виробництва етанолу, повідомляє Associated Press.
Це паливо, засноване на зерні, за повідомленням бюджетного комітету Конгресу США, відповідально за 10-15%-ве зростання цін на продукти харчування в період із квітня 2007 р. по квітень 2008 р. Через це конгресмени вирішили збільшити витрати на продовольчі програми для нужденних на $900 млн. Загальне збільшення бюджету на ці програми складе $5,3 млрд. у зв'язку з іншими факторами, у першу чергу, зі зростаючими цінами на енергоносії.
Проте, у доповіді Комітету відзначається, що ефект використання зернових для виробництва біопалива не очевидний через те, що воно може привести до загального збільшення поставок зерна, а значить до зменшення ціни на нього і зниження вартості продовольчих товарів.
Приблизно 25% зернових у США зараз використовуються для виробництва етанолу, загальне споживання якого в країні торік перевищило 9 млрд. галонів або 33 млрд. літрів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас