Російським банкам не повернуть кредитів на 70 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російським банкам не повернуть кредитів на 70 млрд дол.

Кредит&Депозит
519
Неповернення кредитів, виданих російськими банками підприємствам і фізичним особам, до кінця цього року можуть вирости в чотири рази та досягти 70 млрд дол., вважають експерти агентства Блумберг, передає Бі-бі-сі.
Порівняно з березнем частка неповоротних кредитів може зрости до 12,8% від загальної суми боргів російських компаній і приватних осіб, яка оцінюється в 18,4 трильйона рублів (549 мільярдів доларів). Такі прогнози 17 провідних банківських аналітиків, опитаних агентством Блумберг.
Такого сильного спаду російська економіка не переживала з часів кризи 1998 року, вважають аналітики.
Світовий банк минулого тижня назвав ситуацію в російській фінансовій сфері "безшумним цунамі", кажучи про те, що "погані" (неповоротні) борги загрожують стати серйозною перешкодою на шляху відновлення економіки після кризи.
Виступаючи в середу на конференції у Вищій школі економіки, помічник президента Росії Аркадій Дворкович заявив, що світова економіка "поки пройшла не всі хвилі кризи".
"Багато хто говорить, що очікується ще одна хвиля, і в Росії це серйозно стосуватиметься банківської системи", - заявив він.
Як відзначають експерти Блумберг, уряду Росії належить вирішити, надавати банкам нові стабілізаційні кредити чи ні.
За оцінками найбільшого банку Італії UniCredit SPA, російському уряді, можливо, доведеться надати фінансовим інститутам близько 50 млрд доларів.
Ця сума більш ніж удвічі перевищує закладену для цих потреб у бюджеті на 2009 рік.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас