Німеччина виділила 5 млрд євро на підтримку автовиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина виділила 5 млрд євро на підтримку автовиробників

257
Уряд Німеччини 8 квітня збільшив більш ніж утричі до 5 млрд євро розмір програми підтримки заміни старих автомобілів. За допомогою програми, що заохочує споживачів купувати нові авто замість старих, німецькі політики намагаються допомогти національній економіці, орієнтованій на експорт. Фактично, "національними споживачами" намагаються відшкодувати втрати від зниження кількості закордонних клієнтів німецьких автопідприємств.
Суть програми полягає в тому, що всі, що пересіли зі своїх старих авто (старших 9 років) на нові, що менше шкодять навколишньому середовищу, одержують від держави 2 500 євро. Програма повинна була працювати до 31 травня, однак пізніше через велику популярність, термін продовжили до кінця року.
Підтримка заміни автомобілів підвищила в березні продажі нових автомобілів на 40% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це найкращий результат з 1992 року. У Франції, що вибрала більш м'яку форму стимулювання, за той же період автопродажі виросли на 8,1%.
Фактично, продовживши програму, офіційний Берлін визнав, що 80 млрд євро, направлених раніше на стимулювання економіки, недостатньо для подолання наслідків фінансової кризи.
Втім, деякі критики називають Програму "подарунком німецьких платників податків іноземним автовиробникам". Адже дві третини автомобілів, проданих з початку її дії, зроблені за межами Німеччини.
Раніше в США з метою стимулювання попиту на нові машини американська податкова служба вирішила повернути виплати податків. Так, у наступному році всі покупці нових легкових автомобілів, пікапів, мотоциклів і житлових автофургонів одержать назад сплачені ними державні і місцеві податки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас