Секретарі німецьких босів заробляють понад 50 тисяч євро на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретарі німецьких босів заробляють понад 50 тисяч євро на рік

337
Більше від інших допоміжних офісних співробітників у Німеччині заробляють секретарі директорів компаній. Їхня середня річна зарплата перевищує 50 тисяч євро. Правда, це - сума ще до відрахування податків.
Секретарі директорів компаній одержують у Німеччині більше від всіх інших офісних працівників на допоміжних посадах. Їхня середня зарплата перевищує 50 тисяч євро на рік брутто, тобто до сплати податків у державну скарбницю.
Дослідження зарплат допоміжного офісного персоналу в Німеччині провела німецька консалтингова компанія Kienbaum, повідомляє інформаційне агентство AP. Як випливає з результатів дослідження, більше від інших одержують секретарі директорів фірм. Їхня річна зарплата до податкових відрахувань становить у середньому 51500 євро. Ще на чверть більше одержують секретарі директорського складу концернів.
А найменше з офісних співробітників заробляють стенографісти і співробітники приймалень в офісах компаній. Їхні оклади становлять трохи більше 32 тисячі євро на рік (також без урахування сплати податків).
Є й регіональні відмінності. Найбільш високооплачувані офісні співробітники живуть у Гамбурзі і Франкфурті-на-Майні. Їхні зарплати на 11-12 відсотків вищі від середнього рівня по країні. Приміром, секретар директора франкфуртської фірми одержує близько 60 тисяч євро на рік, а середня річна зарплата на подібній позиції в Гамбурзі – 56300 євро, повідомляє видання Welt Online.
Відмінності в рівні зарплат є й залежно від галузі. Вище середнього офісні співробітники заробляють у банках, а також у юридичних конторах, страхових, консалтингових і аудиторських компаніях. Нижче середнього секретарі та інший допоміжний персонал офісів одержують, зокрема, у будівельній галузі і комунальних службах.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас