Туреччина домовилась з МВФ про кредит у розмірі до 45 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина домовилась з МВФ про кредит у розмірі до 45 млрд дол.

571
Туреччина і Міжнародний валютний фонд погодили принципові умови видачі кредиту в розмірі до $45 млрд., повідомляє Reuters.
Ці кошти призначені для того, щоб допомогти цій країні в боротьбі з наслідками глобальної фінансової кризи. ВВП Туреччини в IV кварталі минулого року знизився на 6,2%, а промислове виробництво впало на чверть у лютому цього року.
Місцеві ЗМІ, посилаючись на заяву міністра фінансів Туреччини Мехмета Шимшека пишуть про те, що отримані кошти підуть на забезпечення зовнішніх фінансових потреб країни.
Міністр сподівається одержати остаточне схвалення угоди з боку МВФ протягом двох або трьох тижнів. При цьому різні видання наводять різні суми позики, а аналітики уточнюють, що спочатку мова йшла про позику в розмірі $20 млрд.
"Це дуже позитивний сигнал і позика знижує інвестиційні ризики, пов'язані з Туреччиною. Інвестори не повинні звертати увагу на її розмір, тому що це не має ніякого значення. У цілому позитивні настрої усе ще переважають на ринку", - говориться в записці аналітиків з Tera Stockbrokers.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас