Сировинні ринки, ймовірно, досягли дна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сировинні ринки, ймовірно, досягли дна

1016
Ціни на сировину, імовірно, досягли нижньої точки падіння, яке є найрізкішим більш ніж за піввіку. Відновлення продовжиться протягом декількох років, коли попит буде перевищувати пропозицію, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прогноз Credit Suisse.
Індекс 19 основних сировинних товарів Reuters/Jefferies CRB знизився на 4% у першому кварталі. В 2008 році індикатор втратив 36%.
Попит на всі сировинні товари, від міді до нафти, падав у січні-березні, відзначають аналітики. ВВП світу, імовірно, скоротиться цього року вперше після закінчення Другої світової війни.
"Є деякі ознаки стабілізації, і ми із усе більшим оптимізмом говоримо про досягнення нижньої позначки циклу", - заявив голова Credit Suisse Glencore Commodities Alliance Адам Найт.
Падіння цін на сировину змусило багато добувних компаній скорочувати виробництво і відкладати запуск нових проектів. Ці антикризові заходи можуть привести до того, що, коли почнеться відновлення, пропозиція не зможе "наздогнати" попит, відзначив Найт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас