Держфінпослуг має намір посилити контроль за кредитними спілками, що порушують права своїх членів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг має намір посилити контроль за кредитними спілками, що порушують права своїх членів

Фондовий ринок
423
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг має намір посилити контроль за кредитними спілкам, які ігнорують інтереси своїх членів і порушують їх права.
Про це говориться в повідомленні комісії.
"У випадку встановлення порушень Держфінпослуг буде вживати всі передбачені законодавством заходи щодо усунення порушень і захисту інтересів споживачів фінансових послуг", - говориться в повідомленні.
Зокрема, регулятор попереджає кредитні спілки про неприпустимість неповернення кредитними спілками вкладів і нарахованих за ними відсотків, односторонньої пролонгації договору, а також переведення коштів члена в додаткові паї без його згоди.
Комісія також відзначає неприпустимість залучення паїв за рішенням тих органів керування фінустанови, які не наділені такими повноваженнями, порушення права члена на вихід із кредитної спілки згідно з порядком, передбаченим законом "Про кредитні спілки".
Крім того, Держфінпослуг має намір боротися з обмеженнями прав члена кредитного союзу на доступ до інформації про діяльність фінустанови, а також припиняти розміщення небанківськими фінансовими установами недостовірної реклами.
Як повідомляло агентство, 26 березня комісія скасувала мораторій на дострокове розірвання депозитних договорів членами кредитних спілок.
На початку квітня Держфінпослуг ініціювала рефінансування кредитних спілок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас