Аналітики: Світові фондові ринки досягли дна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Світові фондові ринки досягли дна

Фондовий ринок
1056
Світові фондові ринки залишаються нестабільними, однак вони вже досягли дна. Про це говориться в огляді аналітиків Erste Group.
На думку експертів, інформація про масштабний спад на фондових ринках протягом останніх півтора років була суттєво перебільшена. "Ми впевнені, що в другому кварталі 2009 р. фондові ринки, як мінімум, стабілізуються, що вперше з кінця 2007 р. зможе підвищити загальну оцінку світових фондових ринків до нейтральної. Той спад, який пережив ринок на початку березня цього року, може повторитися. Загалом, у питаннях інвестування необхідно і далі бути дуже обережними, тому ми рекомендуємо інвестувати у валюту", - відзначив Фріц Мостбек, керівник аналітичного відділу Erste Group.
Незважаючи на песимістичні економічні прогнози, аналітики вважають негативну оцінку ринків Центральної та Східної Європи (ЦСЄ) перебільшеною. Вони вважають, що в регіоні поновлення ліквідності очікується в першу чергу на найбільших ринках.
У порівнянні з рекомендаціями із країн у попередньому кварталі (позитивна оцінка Австрії та Чехії) аналітики Erste Group почали обережніше ставитися до Польщі. У південно-східному регіоні експерти знову виділяють Румунію, хоча й визнають високі ризики нестабільності цього ринку. Росія значно виграє за рахунок кращих товарних цін, що зможе стати додатковим джерелом прибутку, однак ризики інвестування в акції російських компаній залишаться на досить високому рівні, вважають вони.
Найбільш привабливою для інвестування експерти вважають сферу технологій, охорони здоров'я і нафтогазовий сектор. Сфера телекомунікацій також достатньо приваблива, однак висока капіталомісткість є її істотним мінусом. Комунальні підприємства в 2009-2011 рр. також будуть мати стабільну прибутковість інвестованого капіталу і достатній коефіцієнт капіталізації, говориться в огляді.
У той же час в аналітиків не викликає довіри коефіцієнт капіталізації медіа-сфери, сектору природних ресурсів і рухомого майна. Також, незважаючи на досить помірну капіталомісткість, акції компаній хімічного сектору, сектору промислових товарів і послуг, туризму, а також сфери харчування вказують на низький рівень прибутковості інвестованого капіталу в 2009-2011 рр. Крім того, акції всіх цих секторів за винятком хімічної індустрії мають досить високий рівень капіталізації, який свідчить про низьку балансову якість, вважають аналітики Erste Group.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас