Експерт: Торговці цінними паперами намагаються надолужити нестачу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Торговці цінними паперами намагаються надолужити нестачу

Фондовий ринок
370
Піддавшись "ралі" минулого тижня, деякі торговці не встежили за наявністю цінних паперів для угод і тепер намагаються надолужити нестачу. Так прокоментував поточну ситуацію на українському фондовому ринку брокер торговельного відділу ЗАТ "Альтана Капітал" Євген Пшенічкін.
За його словами, у першій половині сьогоднішнього дня активність була досить помірною, і торговці дуже обережно піднімали котирування, побоюючись продовження корекції на ринку. У другій половині дня ситуація змінилася: покупки явно домінували над продажами, повідомив брокер. За його спостереженнями, "якщо проаналізувати умови угод, що укладаються, то можна помітити тенденцію низки інвесторів "відіграти в коротку", тобто умови постачання-оплати вкладаються в 1-3 дні".
Як відзначив брокер, сьогодні торги на українських торговельних майданчиках – ПФТС і на Українській Біржі (УБ) – проходили переважно в позитивній зоні. Зовнішнє новинне тло було позитивним: європейські, азіатські, російські та американські біржі демонстрували впевнене зростання, додав він.
Є.Пшенічкін нагадав, що сьогодні виходили досить важливі міжнародні макроекономічні дані, зокрема обсяги експорту та імпорту, сальдо торговельного балансу США за лютий поточного року. Усі дані виявилися значно кращими від прогнозу і надали сильну підтримку нашому ринку, вважає брокер. Як наслідок, відзначив він, індекс ПФТС за підсумками четверга виріс на 5,81% з обсягом по ринкові акцій 4,28 млн. грн. Обсяг на Українській Біржі склав 3,1 млн. грн., додав Є.Пшенічкін.
За прогнозами брокера, український фондовий ринок у найближчі торговельні сесії може продовжити рух вгору. Однак, відзначив він, слід ураховувати той факт, що основний каталізатор зростання – зовнішнє новинне тло – у п'ятницю (10 квітня) і в понеділок (13 квітня) не зможе підтримувати позитив на наших майданчиках у зв'язку зі святкуванням католицького Великодня. На цьому тлі невизначеність на вітчизняному ринку акцій зростає, вважає брокер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас