Ющенко та Алієв хочуть об'єднати транзитні залізничні перевізні проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко та Алієв хочуть об'єднати транзитні залізничні перевізні проекти

150
Президенти України та Азербайджану Віктор Ющенко й Ільхам Алієв ініціюють об'єднання транзитних залізничних перевізних проектів у різних регіонах. Про це В.Ющенко повідомив журналістам на прес-конференції в Баку після переговорів з азербайджанською делегацією на чолі із Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.
За словами В.Ющенка, був розглянутий варіант, який на експертному рівні визнається перспективним.
Президент України сказав, що мова йде про співробітництво в об'єднанні транзитних залізничних проектів контейнерних перевезень "Вікінг".
За його словами, на даний момент існує маршрут таких перевезень від Клайпеди до Іллічівська і від Іллічівська до Поті-Батумі.
Президент України відзначив, що цього року буде відкрита поромна переправа Керч-Поті-Батумі. Таким чином, за його словами, "було б економічно доцільно підняти питання уніфікації цього маршруту і маршруту, який зараз працює в районі Чорного моря через Баку до Алмати в країни Центральної Азії".
В.Ющенко відзначив, що сьогодні президенти двох країн вийшли з відповідною спільною ініціативою. Він додав, що найближчим часом у Києві буде проведена перша зустріч міністрів транспорту зацікавлених у цьому проекті країн, на якій, як очікує Президент України, буде формалізована ця ініціатива.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас