Нафтогаз: Проведення Держкомрезервом відкритого конкурсу по реалізації 1,318 млрд куб. м газу може порушити газовий баланс України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз: Проведення Держкомрезервом відкритого конкурсу по реалізації 1,318 млрд куб. м газу може порушити газовий баланс України

Енергетика
170
НАК "Нафтогаз" застерігає, що дії Державного комітету з державного матеріального резерву України щодо проведення відкритого конкурсу з реалізації 1,318 млрд куб. м природного газу, що знаходиться на відповідальному зберіганні в ПСГ, можуть порушити газовий баланс країни як на 2009 р., так і на наступні періоди. Про це повідомляє прес-служба компанії.
НАК неодноразово повідомляв Держкомрезерв та Мінекономіки, що практично всі обсяги закачаного до ПСГ газу держрезерву є ресурсами власного видобутку, тому повинні бути використані для гарантованого забезпечення виключно потреб населення під час зимових піків газоспоживання.
Тобто ресурси природного газу держрезерву мають бути реалізовані НАК "Нафтогаз України", яка згідно з постановою Кабінету міністрів України №1729 від 27 грудня 2001 р. є уповноваженим суб"єктом з формування і розпорядження ресурсами природного газу, що використовуються для потреб населення. Найближчим часом НАК "Нафтогаз України" розпочинає підготовку до нового опалювального сезону, зокрема, закачування природного газу до підземних газосховищ. Таким чином, неконструктивна позиція Держкомрезерву значно ускладнює підготовку всієї паливно-енергетичної галузі країни до опалювального сезону 2009-2010 рр., сказано в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас