У США готуються до нестачі валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США готуються до нестачі валюти

1254
Федеральна резервна система вживає заходів для забезпечення потреб комерційних банків в іноземних валютах. Представники ФРС підписали угоди про валютні свопи з Європейським центробанком, Банком Японії, Банком Англії і Швейцарським національним банком. Суми становлять відповідно 80 млрд євро, 10 000 млрд ієн, 30 млрд фунтів стерлінгів і 40 млрд швейцарських франків.
Основною метою підписання угод між центробанками є надання кредиторам по усьому світу достатньої кількості доларів. Адже багато банків за межами США зазнають гостру нестачу північноамериканської валюти. Однак деякі американські банки також мають проблеми з нестачею валют інших країн, вирішити які і намагається ФРС.
ФРС не збирається негайно витрачати гроші. Офіційні особи центробанку США говорять, що наміру поширювати валюту серед банків прямо зараз немає. Але якщо буде потреба, ФРС готова до проведення валютних аукціонів.
Нагадаємо, що заклики відмовитися від нього як основної світової резервної валюти періодично звучать із різних джерел. Так, голова центробанку Китаю Zhou Xiaochuan вважає, що через концентрування багатьма країнами своїх грошових ресурсів у валюті США, фінансова система стає менш стабільною. Перехід на резервну валюту, не "приналежну" якійсь країні, зніме ці проблеми, вважає фінансист.
У той же час нобелівський лауреат Роберт Піндайк запевняє, що надійність долара вища, ніж, наприклад, євро. І підходящої альтернативи йому як основній резервній валюті, немає.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас