Тимошенко сподівається, що другий і третій транш кредиту МВФ для України будуть об'єднані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко сподівається, що другий і третій транш кредиту МВФ для України будуть об'єднані

Казна та Політика
1090
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що другий і третій транші кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) для України будуть об'єднані. Про це вона заявила, відповідаючи на запитання, яким чином буде продовжене виділення коштів МВФ, враховуючи, що графік надання фінансової допомоги трохи збився.
"Увійдемо в графік, і думаю, можна буде об'єднати. Ми звернемося (до МВФ – ред.) з такою пропозицією – об'єднати другий і третій транші", - заявила Ю.Тимошенко. Крім того, вона відзначила, що є всі підстави очікувати, що протягом двох тижнів програма співробітництва із МВФ буде успішно відкоректована.
"Я впевнена, що відкоректована програма буде підписана. Ми домовимося, і думаю, протягом двох тижнів усе буде добре. У мене дуже оптимістичний зараз прогноз, я бачу, що всі сторони налаштовані на пошук компромісу", - заявила прем'єр-міністр.
При цьому вона підкреслила, що в пропозиціях МВФ щодо коректування програми співробітництва немає особливо спірних питань, які було б неможливо вирішити. "Особливо спірних немає питань", - відзначила Ю.Тимошенко.
Як повідомлялося, голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Джейла Пазарбазіолу 8 квітня прилетіла в Київ.
Довідка. Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи. У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.
У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення щодо надання або ненадання Україні другого траншу. Тим часом, у лютому поточного року голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас