Експерт: Постачання газу з РФ до Європи для Shell за схемою заміщення збільшить транзит через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Постачання газу з РФ до Європи для Shell за схемою заміщення збільшить транзит через Україну

Енергетика
310
Постачання природного газу "Газпромом" з Росії до Європи для компанії Shell за схемою заміщення збільшить завантаження української ГТС на 4-5 млрд. куб м на рік. Таку думку висловив експерт центру "Номос" Михайло Гончар. "Еквівалент 9,6 млн. тонн зрідженого природного газу, які з наступного року вироблятиме завод на Сахаліні, – 13,2 млрд. куб м. Після того, як свою частку отримають японські партнери, для Shell залишиться близько 5 млрд. куб м газу. Скоріш за все, він піде через українську ГТС", - сказав М.Гончар.
Він додав, що завод з виробництва ЗПГ найближчими роками буде єдиним в Росії, тому немає підстав чекати подальшого збільшення постачань за схемою заміщення з участю ЗПГ.
М.Гончар відзначив, що постачання газу до України за схемою заміщення без використання зрідженого природного газу можливі за умови реалізації проекту "Набукко". "Оскільки цей проект не передбачає проходження газопроводу по території України, схема заміщення буде можлива тільки при реверсному використанні ділянки української ГТС, якою зараз постачається російський газ в балканському напрямку", - сказав М.Гончар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас