Євро дешевшає до долара у четвер на побоюваннях поглиблення рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає до долара у четвер на побоюваннях поглиблення рецесії

Валюта
1557
Курс євро до долара знижується в четвер на побоюваннях поглиблення рецесії в Європі, даних, що підсилилися після опублікування, про споживчі ціни і промислове виробництво в Німеччині, повідомило агентство Bloomberg.
Євро коштував $1,3247 на 15:30 мск у четвер у порівнянні з $1,3282 напередодні в Нью-Йорку. Під час торгів курс євро падав до мінімуму з 30 березня - $1,3148.
Вартість євро до японської валюти виросла до цього часу до 132,68 ієни в порівнянні з 132,48 ієни в середу.
Курс долара піднявся до 15:30 мск до 100,16 ієни з 99,83 ієни на кінець попередньої сесії.
"Знову з'являються побоювання щодо стану економіки в Європі, знижувальний тиск на євро підсилиться", - стверджує валютний дилер Okasan Securities Co. у Токіо Цутому Сома.
Промислове виробництво в Німеччині з поправкою на сезонні коливання скоротилося в лютому шостий місяць підряд - на 2,9% у порівнянні із січнем. Аналітики прогнозували зниження цього показника на 3%.
Однією із причин збереження знижувальної тенденції для євро є більш повільне скорочення базової процентної ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ) у порівнянні з іншими розвиненими країнами. ЄЦБ у минулий четвер знизив процентну ставку на 0,25 процентного пункту, до 1,25% річних, оновивши мінімум за всю історію існування ЄЦБ із 1999 року. Однак економісти і ринки очікували зменшення вартості кредитів до 1%.
Голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше і кілька членів ради банку не виключають можливості подальшого скорочення вартості кредитів до 1% у травні, але це рішення може бути запізнілим, побоюються експерти.
Курс ієни знижується на тлі ралі на фондових ринках. Індекс MSCI World додав у четвер 0,8%, ф'ючерси на S&P 500 піднялися на 0,6%.
"Валюти звичайно відбивають загальні тенденції на фондових ринках. На цьому тижні коливання валютних курсів пов'язані з пошуками більш чіткого уявлення про наявні ризики. Ми як і раніше вважаємо, що долар буде дорожчати в довгостроковому періоді, оскільки динаміка політичних рішень є для нього позитивною", - заявив голова підрозділу валютних операцій Royal Bank of Canada у Лондоні Адам Коул.
На думку експерта, коливання на валютному ринку в найближчі дні будуть більш стриманими, оскільки в п'ятницю в багатьох країнах починаються великодні святкування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас