Юань не зможе замінити долар у ролі світової валюти - китайський експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань не зможе замінити долар у ролі світової валюти - китайський експерт

Валюта
997
Китайський юань не зможе в найближчій перспективі стати світовою валютою, яка зможе замінити американський долар, заявила в четвер декан фінансового факультету Інституту фінансів університету міжнародної економіки і торгівлі Китаю Го Хуньюй.
"Політичне та економічне становище США слабшає. Хто ж може стати наступником? Щодо цього є багато думок, але китайський юань не зможе замінити долар", - сказала вона під час відеодискусії між російськими і китайськими експертами в сфері фінансів.
Експерт сказала: "Китай займає відповідальну позицію відносно світової економіки, але, проте, у цей час буде концентрувати зусилля на вирішенні своїх внутрішніх проблем".
Го Хуньюй вважає, що під час створення нової світової фінансової системи "слід диверсифікувати міжнародну валюту".
Вона відзначила: "Американський долар, як міжнародна валюта, відіграє важливу роль, але й несе багато проблем. Китайський юань усе активніше стає регіональною валютою, у тому числі ведуться переговори і з Росією про використання національних валют для взаєморозрахунків у торгово-економічному обміні".
"Рано чи пізно настане день, коли кілька національних валют будуть відігравати на світових ринках рівну роль, тоді можна буде говорити про співробітництво і навіть їх інтеграцію", - підкреслила вона.
Го Хуньюй заявила: "Китай говорить про створення наднаціональної валюти, однак це - далека перспектива, довгострокова мрія, а не план і керівництво до дії".
Разом з тим експерт відзначила: "Недоліки нинішньої фінансової системи очевидні: курс долара - зброя фінансової системи США та американської влади для одержання максимального прибутку від боротьби із кризою".
"Такий спосіб невигідний Китаю, що володіє великими валютними резервами, і Росії, що має великі природні ресурси. Саме тому і Китай, і Росія приділяють таку увагу реформі світової фінансової системи", - підкреслила Го Хуньюй.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас