Українська пошта почала працювати за новими правилами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська пошта почала працювати за новими правилами

1899
Набули чинності Правила надання послуг поштового зв'язку в новій редакції. Цей документ був "підготовлений Мінтрансзв’язку за власною ініціативою", цитує УНІАН слова голови Державної адміністрації зв'язку Олега Проживальського.
Серед новацій у нових правилах - можливість пересилання поштових відправлень наземним, водним або повітряним транспортом або комбіновано (раніше - тільки наземним і повітряним).
Відтепер адресатові повідомляється про надходження адресованого йому поштового відправлення, поштового переказу по телефону, зазначеному відправником на поштовому відправленні, бланку поштового переказу, або відповідним повідомленням.
Нові правила містять перелік вкладення, забороненого до пересилання у внутрішніх і міжнародних поштових відправленнях, кількість екземплярів списків і необхідність представлення їх в електронному вигляді. Правила визначають порядок оплати послуг поштового зв'язку, а також установлюють режим роботи об'єктів поштового зв'язку (раніше для цього було потрібно узгодження з місцевим органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування).
Правила надання послуг поштового зв'язку в новій редакції доповнені новим розрядом поштових відправлень - "виборчі". Це поштові відправлення Центральної виборчої комісії, виборчих комісій, по виборах народних депутатів України, президента України, комісій із всеукраїнського референдуму, які приймаються для пересилання в період проведення відповідних виборів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас