Кім Чен Ір переобраний главою Північної Кореї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кім Чен Ір переобраний главою Північної Кореї

Казна та Політика
320
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ір переобраний главою держави. Про це сьогодні повідомили офіційні північнокорейські ЗМІ, передає Associated Press.
Сьогодні в Пхеньяні відкривається щорічна сесія Верховних народних зборів КНДР (парламенту країни). Основна інтрига цього заходу - імовірна поява Кім Чен Іра, який, за даними південнокорейських ЗМІ, у серпні 2008 р. переніс інсульт.
Спостерігачі практично не сумнівалися в тому, що 67-річний Кім Чен Ір буде переобраний главою держави. В останні місяці північнокорейський лідер зумів довести, що як і раніше править "залізною рукою", незважаючи на передбачувані проблеми зі здоров'ям і чутки про активізацію боротьби за владу в правлячій верхівці.
Черговим тріумфом північнокорейського лідера (принаймні, у власній країні) став запуск супутника, що відбувся 5 квітня ц.р.
За даними Південної Кореї і США, північнокорейський супутник так і не вийшов на орбіту, впавши у Тихий океан. Проте щаблі ракети успішно відділилися, і вона пролетіла не менше 3 тис. км, що дозволяє Пхеньяну розраховувати на продовження зовнішньополітичної гри. Сама КНДР повідомила, що супутник виведений на орбіту і транслює на Землю "революційно-патріотичні пісні".
Влада в Північній Кореї перейшла до Кім Чен Іра після смерті його батька Кім Ір Сена в 1994 р. Кім Чен Ір очолює Державний комітет оборони КНДР і є генеральним секретарем правлячої Трудової партії Кореї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас