ФРС знизила свій економічний прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС знизила свій економічний прогноз

Казна та Політика
824
Федеральна резервна система США знизила свій економічний прогноз на нинішній рік, повідомляє CNNMoney.com.
Зі стенограми березневого засідання ФРС, опублікованої 8 квітня, виявляється, що, на думку чиновників американського Центробанку, зростання ВВП у другому півріччі буде нульовим, а в 2010 році дуже повільним.
У переглянутому прогнозі говориться, що значне зростання безробіття продовжиться на початку майбутнього року, а потім безробіття "зупиниться на високому рівні на іншу частину року".
Зі стенограми видно, що деякі чиновники вважають, що "природна опірність ринкових сил" все-таки приведе до відновлення економічного зростання в 2009 році. Однак песимісти вважають, що "відновлення почнеться нескоро і буде слабким".
Зі стенограми також виявляється, що серед чиновників немає єдиної думки із приводу того, наскільки погіршиться економічна ситуація і що слід уживати ФРС. Деякі члени ФРС побоюються дефляції, яка може викликати хаос в економіці. Деякі вважають за доцільне закачувати гроші в економіку шляхом придбання довгострокових казначейських векселів, тоді як, на думку інших, краще купувати цінні папери, забезпечені іпотекою.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас