Україна може уникнути прогнозованого СБ погіршення ситуації в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може уникнути прогнозованого СБ погіршення ситуації в економіці

Казна та Політика
759
Україна має шанси уникнути погіршення економічних показників, прогнозованого Світовим банком (СБ), вважає представник комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Юрій Полунєєв.
В інтерв'ю українській службі радіо "Німецька хвиля" він відзначив, що прогноз СБ про падіння ВВП України цього року на 9% і зростання інфляції на 16,4% - найпесимістичніший сценарій розвитку української економіки, якому можна запобігти, почавши низку оптимальних заходів.
"Необхідно розуміти, що в умовах такого скорочення попиту - як зовнішнього, так і внутрішнього - його потрібно стимулювати усередині країни так, як це робить сьогодні більшість країн світу, що страждають від кризи: розробити програми стимулювання економіки і попиту", - підкреслив Полунєєв.
Він вважає, що такі заходи необхідно втілювати у двох напрямках: підвищувати споживчий попит, зокрема, іпотечним і споживчим кредитуванням, а також підвищувати доходи населення. За словами нардепа, ще одне завдання полягає в підтримці реального сектору економіки. Українські підприємства необхідно забезпечити пільговими кредитами, а також стимулювати виробництво за рахунок державного замовлення.
"Рішення "великої двадцятки" у Лондоні передбачають можливість надання таким країнам, як Україна, додаткового фінансування. Причому без таких жорстких умов, якими супроводжується звичайне фінансування МВФ", - нагадав Полунєєв.
При цьому він висловив думку, що українській державі необхідно було йти "навіть шляхом того, щоб достроково припинити цю кредитну лінію і звернутися до МВФ із проханням надати нам більш гнучке фінансування".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас