Розмір мінімальної зарплати хочуть залишити на рівні 165 грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмір мінімальної зарплати хочуть залишити на рівні 165 грн.

23
Кабінет Міністрів має намір у 2003 році зберегти розмір мінімальної зарплати на рівні 165 гривень на місяць. За словами Міністра фінансів Ігоря Юшка, такий розмір мінімальної зарплати закладено при підготовці проекту бюджету на 2003 рік.
Прем'єр-міністр Анатолій Кінах, який бере участь у семінарі, зазначив, що уряд розуміє — такий розмір мінімальної зарплати замалий і пропонує Верховній Раді повернутися до перегляду її розміру за підсумками першого півріччя наступного року, повідомляють Українські Новини.
Нагадаємо: з 1 липня Верховна Рада збільшила розмір мінімальної зарплати з 140 грн. на місяць, встановлених з 1 січня, до 165 млн. гривень на місяць. Рада переглядала розмір мінімальної зарплати за пропозицією Кабміну. У свою чергу, Комітет Верховної Ради з питань бюджету покритикував це рішення Кабміну. Про це сказав голова комітету Петро Порошенко, виступаючи на нараді-семінарі з формування державного та місцевого бюджетів на 2003 рік із керівниками обласних рад. Він додав, що комітет міг би погодитися з пропозицією Кабміну зберегти незмінною мінімальну зарплату в наступному році тільки за умови зниження податків на доходи громадян. При цьому Порошенко зазначив, що поки такий законопроект, внесений Кабміном, не затверджено Радою.
Порошенко повідомив: комітет стурбований тим, що в проекті держбюджету на 2003 рік, внесеного Кабміном до Ради наприкінці минулого тижня, збільшення зарплати передбачено тільки окремим категоріям, в основному працівникам силових структур — військовослужбовцям, працівникам податкової та митної служб.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас