Перші ознаки покращення світової економіки вселяють надію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші ознаки покращення світової економіки вселяють надію

Казна та Політика
2530
Перші ознаки поліпшення світової економіки вселяють надію, що рецесія, можливо, досягне дна цього року й економіка почне відновлення в 2010 році, пише The Financial Times.
Проте вказівки на поліпшення ситуації залишаються обережними. Економісти попереджають, що рецесія нечасто йде по прямій лінії і до реального відновлення може неодноразово не виправдати надії, відзначається в статті.
Опитування представників бізнесу, зокрема, виробничого сектору, по усьому світу показують, що умови стали менш поганими, ніж було кілька місяців тому, однак вони усе ще безрадісні з історичної точки зору.
У Великобританії, наприклад, за оцінкою аналітиків Goldman Sahcs, індекс менеджерів з постачання (PMI) зараз відповідає річному зниженню промислового виробництва на 3%, а не на 7%, як це було в четвертому кварталі 2008 року.
У США економісти були здивовані гарними показниками роздрібних продажів, які підтверджують зростання споживчих витрат більш ніж на 1% у першому кварталі цього року. Ситуація на ринку житла країни, схоже, досягла найгіршої точки, хоча ціни на будинки й продовжують швидко знижуватися.
У Китаї індекс PMI знову перевищив нульову позначку в березні, викликавши радість офіційних осіб.
Мільйони німецьких споживачів скористалися пропозицією уряду щодо пільгового обміну старих автомобілів на нові, більш енергоефективні, що викликало сильне, хоча можливо і короткострокове, підвищення виробництва в країні.
Навіть у Японії є деякі ознаки надії, хоча рівень довіри серед великого промислового бізнесу, що зіткнувся з найглибшою за післявоєнні роки рецесією, обвалився в березні до рекордних за всю історію мінус 58 пунктів з мінус 24 пунктів у грудні, відзначається в статті.
"Я бачу перші ознаки поліпшення, - заявив головний економіст по США Goldman Sachs Ян Хациус. - Не в рамках поточного кварталу, але в плані перспектив на один-два квартали вперед".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас