Банківські бонуси продемонстрували в 2008р рекордне падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські бонуси продемонстрували в 2008р рекордне падіння

Фондовий ринок
615
Бонуси працівників фінсектора продемонстрували в 2008 році рекордне падіння. При цьому лондонські банкіри втратили більше грошей у процентному вираженні, ніж топ-менеджери фінсектора в інших світових "столицях капіталу", стверджують експерти рекрутингової компанії Napier Scott Search Group на підставі проведеного опитування.
Бонуси банківських керівників у Лондоні скоротилися на 62% при середньому падінні по усьому світу на 55%, що стало наймасштабнішим зниженням винагород у фінсекторі за весь час подібних опитувань, початих в 2001 році.
"Без сумніву це найбільш значне падіння з тих, що ми спостерігали", - заявив головний виконавчий директор рекрутингової фірми Шон Спрінгер.
Суми бонусів у країнах Європи були урізані на 48%. Найкраще, за даними опитування, переживають кризу банкіри Близького Сходу - їх компенсація знизилася всього на 10%.
Топ-менеджери американських банків одержали більше грошей, ніж їхні європейські колеги, оскільки рішення про виплати були прийняті в основному до початку обвалу ринків і різкої критики існуючої системи бонусів, відзначив Ш.Спрінгер. Фінансовий рік багатьох американських банків завершується в листопаді, а не в січні або лютому, як у Європі, тоді ж банкірам і повідомили про їхні бонуси.
За даними дослідження, управляючий директор у сфері визначення процентних ставок або реалізації деривативів фінансовим компаніям і хеджевим фондам одержував в 2008 році у Великобританії близько 575 тис. фунтів ($852 тис.), включаючи бонуси. У США за ту ж роботу платили на 21% більше - у середньому 695 тис. фунтів ($1,03 млн).
В опитуванні Napier Scott Search взяли участь 4 тис. керівників фінсектора.
Збитки фінкомпаній з початку кризи на ринку низькоякісної іпотеки в 2007 році перевищили $1 трлн, що привело до дефіциту кредитування по усьому світу.
Бонуси працівників банківської сфери становлять до двох третин оплати їх праці. П'ять найбільших фінкомпаній Уолл-стріт виплатили в 2007 році рекордні $39 млрд бонусів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас