Південна Корея виставить на торги дві оборонні компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея виставить на торги дві оборонні компанії

Казна та Політика
164
Найбільша авіабудівна компанія Korea Aerospace Industries (KAI), що займається розробкою і виробництвом бойових літаків, а також суднобудівна компанія Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) будуть запропоновані інвесторам, повідомляє Janes. Над планом часткової приватизації підприємств працює уряд країни. Потенційні покупці часток підприємств зможуть стати другими акціонерами після уряду Південної Кореї.
Korea Aerospace Industries, яка може бути запропонована в тому числі і закордонним інвесторам, є розробником і виробником надзвукового учбово-бойового винищувача T-50 Golden Eagle, а також турбогвинтового навчального літака KT-1 Ungbi. У цей час інженери компанії працюють над створенням вертольота KUH (Korean Utility Helicopter) за технологіями Eurocopter. KAI також займається створенням супутникової апаратури.
Частка в Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, швидше за все, закордонним інвесторам запропонована не буде, оскільки суднобудівна галузь є більш чутливою для Південної Кореї. Компанія, зокрема, займалася будівництвом субмарин класу U-209 для ВМС країни, а також есмінців класу Gwanggaeto. Крім цього, DSME одержала замовлення військового відомства на будівництво підводного човна класу U-214 і розробку перспективного вигляду нової південнокорейської субмарини.
Реалізацією акцій обох компанія буде займатися банк Korea Development Bank, яким володіють приналежні державі компанії.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас