Кияни почали продавати квартири частинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни почали продавати квартири частинами

Нерухомість
7362
У Києві кількість пропозицій із продажу кімнат у квартирах, комуналках і приватизованих гуртожитках збільшилася на 10 відсотків з початку 2009 року. Про це повідомляє Утро.ua, посилаючись на дані ріелторського агентства "Київська нерухомість".
Продавцями кімнат у квартирах, як правило, є ті, кому житло дісталося в спадщину (вони виставляють на продаж свої частки), а також власники кімнат у комунальних квартирах.
Експерти відзначають, що кількість таких пропозицій буде рости, хоча попитом кімнати не користуються.
"З початку року наше агентство не змогло продати жодної кімнати з тих, що виставлені на продаж. Зараз люди воліють купувати або однокімнатні квартири, або взагалі відмовитися від покупки", - сказала експерт компанії Оксана Іванова.
За даними "Київської нерухомості", кімнати в українській столиці пропонуються за ціною від 17 до 70 тисяч доларів. Висока вартість дорогих пропозицій пояснюється гарними характеристиками (наприклад, видом з вікна на Дніпро) і перспективою викупу решти квартири. Багато кімнат обладнані власними телефонами, у деяких є можливість зробити окремий вхід. Середня ціна кімнати коливається в діапазоні 17-24 тисячі доларів.
У свою чергу, аналітики компанії SV Development відзначають, що за перший квартал 2009 року середня вартість житла на вторинному ринку Києва знизилася на 27,22 відсотка (625 доларів). Сьогодні середня вартість київських квартир становить 1671 долар за 1 квадратний метр.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас