НКРЕ має намір зберігати роздрібні тарифи на електроенергію 43,6-58,5 коп./кВт-година в травні-червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ має намір зберігати роздрібні тарифи на електроенергію 43,6-58,5 коп./кВт-година в травні-червні

Енергетика
569
Національна комісія регулювання електроенергетики має намір зберігати рівні роздрібних тарифів для енергопостачальних компаній у травні-червні 2009 року на рівні квітня 43,59-58,46 коп./кВт-година (без урахування ПДВ).
Про це журналістам повідомив голова НКРЕ Валерій Кальченко.
"У другому кварталі роздрібні ціни не зміняться", - сказав він.
Таким чином, НКРЕ має намір зберігати роздрібні тарифи для великих споживачів на рівні 43,59 коп./кВт-година, а для дрібних - 58,46 коп./кВт-година.
Крім того, Кальченко допустив зниження прогнозної оптової ціни на електроенергію в травні-червні.
"(Прогнозна оптова ціна) збільшуватися вже не буде, може бути тільки небагато зменшення, це, так сказати, технологічне регулювання оптової ціни", - спрогнозував керівник комісії.
За його словами, факторами, які можуть сприяти зменшенню оптової ціни, є, зокрема, зміни коефіцієнтів нормативних втрат електроенергії для обленерго, обсягів споживання електрики, температурних режимів.
Як повідомляло агентство, НКРЕ підвищила прогнозну оптову ціну на електроенергію на 0,86%, або на 0,34 коп./кВт-година до 40,05 коп./кВт-година (400,5 гривень/МВт-година) у квітні порівняно з березнем.
Разом з тим, комісія зберегла роздрібні тарифи для енергопостачальних компаній у квітні на рівні березня - 43,59-58,46 коп./кВт-година (без урахування ПДВ).
НКРЕ почало з 1 вересня 2005 року перехід на єдині тарифи на електроенергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім тарифів на електроенергію, що відпускається для побутових потреб населення, населених пунктів і зовнішнього освітлення.
Раніше роздрібні тарифи для промислових споживачів визначалися залежно від собівартості передачі електрики обласними лініями електропередачі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас