Ющенко закликає Кабмін і НБУ розробити план оздоровлення економіки України з урахуванням рекомендацій саміту "Великої двадцятки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає Кабмін і НБУ розробити план оздоровлення економіки України з урахуванням рекомендацій саміту "Великої двадцятки"

Казна та Політика
258
Президент Віктор Ющенко закликає Кабінет Міністрів і Національний банк розробити системний план заходів з оздоровлення економіки країни, базуючись на рішеннях і рекомендаціях саміту "Великої двадцятки".
Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.
"Президент України закликає Кабінет Міністрів і Національний банк, базуючись на рішеннях і рекомендаціях саміту "Великої двадцятки", розробити системний план заходів законодавчої, нормативної й практичної діяльності, спрямований на оздоровлення вітчизняної економіки й фінансової системи", - сказав заступник глави Секретаріату Андрій Гончарук.
З його слів, Ющенко вітає рішення саміту про виділення 5 трлн. доларів для боротьби зі світовою кризою.
"Глава держави впевнений, що саміт "Великої двадцятки" визначив найбільш вразливі місця світової економіки й фінансової системи й визначив конкретну і найголовніше підкріпленими фінансовими інструментами програму відродження... Україна вітає амбіційне рішення саміту виділити до кінця 2010 року близько 5 трильйонів доларів", - зазначив він.
Ющенко вважає, що, зосередивши увагу й сконцентрувавши зусилля світового співтовариства на досягненні спільних цілей, можна в підсумку забезпечити стабільний розвиток для кожної окремої країни.
2 квітня в Лондоні (Англія) відбувся саміт "Великої двадцятки", присвячений питанням подолання наслідків глобальної фінансово-економічної кризи.
До групи "Великий двадцяти" входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Південна Корея, Мексика, Німеччина, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Японія і Європейський Союз, що був представлений на саміті головуючою в союзі країною.
На саміті учасники домовилися виділити 5 трлн. доларів на пожвавлення економіки й виділити ще 1 трлн. доларів для Міжнародного валютного фонду.
Як повідомляло агентство, Ющенко впевнений у консолідації всіх українських політичних сил для боротьби з економічною кризою в країні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас