ЦБ РФ, можливо, буде купувати валюту, якщо ціна на нафту буде вище 41 дол. в 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ РФ, можливо, буде купувати валюту, якщо ціна на нафту буде вище 41 дол. в 2009р

Валюта
380
ЦБ РФ, можливо, буде купувати валюту на внутрішньому ринку, якщо ціна на нафту буде вище $41 і ціна на інші експортні товари також буде рости, повідомив журналістам голова ЦБ РФ Сергій Ігнатьєв.
"Якщо ціна (на нафту) буде $41, то нам доведеться продавати валюту до кінця року, якщо вище - то, можливо, доведеться купувати", - сказав він, відзначивши, що цілком можливо, у цьому випадку відновиться приплив капіталу.
Ігнатьєв пояснив, що якщо ціна на нафту піде вгору, знову утворюється профіцит бюджету, це буде означати поповнення Резервного фонду і Фонду національного добробуту, що передбачає збільшення валютних резервів. ЦБ буде проводити валютні інтервенції усередині коридору, щоб поповнити трансферт Мінфіну.
"Це нейтральна наша поведінка відносно грошової маси, тобто ми купуємо валюти стільки, скільки потрібно бюджету, щоб сформувати ці два фонди", - сказав Ігнатьєв.
Він також відзначив, що імовірно, що до кінця поточного року ЦБ ще буде продавати валюту. У доповіді ЦБ про грошово-кредитну політику на 2009 рік передбачено, що цього року обсяг резервів буде знижений на $76,5 млрд. ЦБ буде продавати валюту у зв'язку з тим, що будуть використовуватися кошти Резервного фонду на фінансування дефіциту бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас