Банкіри просять дозволу на зброю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри просять дозволу на зброю

Кримінал
1846
Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко звернувся до міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з обґрунтуванням необхідності надання банкам права захищати себе від злочинців.
Про це "Подробицям" повідомляє прес-служба Асоціації українських банків.
Як відзначає президент АУБ у своєму листі до міністра внутрішніх справ України, у зв'язку з поглибленням кризових явищ, які мають місце в економіці, фінансовій системі, а також, як наслідок, у громадському житті країни, почастішали випадки злочинних зазіхань на банки. "У такій ситуації, важливими для банківських установ є створення умов для захисту охоронюваних законом прав і інтересів працівників банку (інкасаторів, охоронців) від суспільно небезпечних зазіхань. Щодня охороняючи, перевозячи цінності, вони ризикують своїм життям і здоров'ям, але позбавлені достатньої можливості захистити себе від зазіхань злочинців", - говориться в зверненні.
Банкіри відзначають, що одним з таких засобів додаткового захисту є обладнання вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, оснащених гумовими або аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії.
Сьогодні ці обладнання несмертельної дії, відповідно до законодавства і наказу МВС України, доступні досить вузькій категорії осіб (держслужбовці, журналісти, народні депутати, члени добровільних народних дружин, співробітники правоохоронних органів, судді, і члени їх сімей).
За словами Сугоняко, банкіри не розуміють, чому зазначеним категоріям осіб дозволене придбання і зберігання обладнань несмертельної дії, а касири, інкасатори та охоронці комерційних банків, життя, і здоров'я яких щодня перебувають у небезпеці, у цей перелік осіб не включені (не кажучи вже про вогнепальну зброю).
Враховуючи вищевикладене, Олександр Сугоняко в листі до Юрія Луценка запропонував МВС України вирішити питання надання дозволів на придбання, зберігання і носіння пристроїв вітчизняного виробництва, для відстрілу патронів, оснащених гумовими або аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії банківським установам (для інкасаторів, інкасаторів-водіїв, охоронців, касирів та інших).
Нагадаємо, що вчора в Харкові відбулося чергове резонансне пограбування банку. Пограбоване відділення "Ощадбанку" на вулиці Клапцова, 3. Убито троє інкасаторів і поранена перехожа.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас