ОЕСР внесла у список "податкових оазисів" Коста-Рику, Малайзію, Філіппіни та Уругвай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР внесла у список "податкових оазисів" Коста-Рику, Малайзію, Філіппіни та Уругвай

Казна та Політика
247
Організація економічного співробітництва та розвитку представила "чорний список" так званих "податкових оазисів", у який були зараховані держави, які не забезпечують прозорості в податковій сфері і не бажають розкривати інформацію про іноземців, що ховають туди гроші від податкових органів. Сюди ОЕСР помістила Коста-Рику, Малайзію, Філіппіни та Уругвай.
Тим часом, ці країни ніколи і не брали на себе якихось зобов'язань щодо надання даних про податкові шахрайства. ОЕСР також оприлюднила "білий список" країн, які виконують міжнародні зобов'язання в податковій сфері. У числі цих країн опинилася і Росія, яка сусідить там з Китаєм, США, Францією та більшістю промислово-розвинених країн.
У релізі окремо згадуються також ті країни, які не повною мірою виконують ці зобов'язання. До них, зокрема, належать: Австрія, Бельгія, Ліхтенштейн, Андорра, Монако, Гібралтар, Люксембург, Швейцарія, Чилі і Кайманові острови. Усього в цей список виявилися внесено 38 держав. Він представлений на сайті ОЕСР (pdf).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас