Китай і Японія домовилися допомагати азіатським країнам долати кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і Японія домовилися допомагати азіатським країнам долати кризу

Казна та Політика
127
Китай і Японія домовилися спільно допомагати азіатським країнам у боротьбі зі світовою економічною кризою. Відповідне рішення було досягнуто під час переговорів між головою КНР Ху Цзиньтао і прем'єр-міністром Японії Таро Асо в рамках саміту голів "великої двадцятки" (G20), передає агентство "Синьхуа".
"Ключ до відновлення світової економіки - у поновленні азіатського економічного зростання", - заявив Т.Асо.
Раніше прем'єр-міністр Японії оголосив про те, що його країна протягом найближчих двох років витратить на фінансову допомогу азіатським країнам 22 млрд дол. і збільшить розмір державної програми інвестицій в азіатські країни до 20 млрд дол.
До цього Ху Цзиньтао заявив, що пріоритетом світових фінансових інститутів повинна залишатися підтримка економік, що розвиваються. При цьому Китай зобов'язався внести в Міжнародний валютний фонд (МВФ) 40 млрд дол.
Нагадаємо, що Президент США Барак Обама і Ху Цзиньтао 2 квітня в Лондоні домовилися спільно працювати над поновленням зростання світової економіки і будівництвом стратегічного партнерства між двома країнами. Під час зустрічі Б.Обама погодився з необхідністю зміни політики Міжнародного валютного фонду (МВФ) для того, щоб Китаю та іншим країнам, що розвиваються була відведена "відповідна роль" у світовій фінансовій системі.
Раніше Китай заявляв про необхідність замінити долар у ролі світової валюти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас