Експерт: Основною причиною покупок на ПФТС є оптимізм на міжнародних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Основною причиною покупок на ПФТС є оптимізм на міжнародних ринках

Фондовий ринок
357
Основна причина сьогоднішніх покупок на ПФТС - оптимізм на міжнародних ринках. Про це повідомив старший брокер торговельного відділу ЗАТ "Альтана Капітал" Олексій Рєпін.
Він відзначив, що напередодні в США були опубліковані позитивні статистичні дані, які поліпшили оцінки стану економіки.
Брокер нагадав, що за результатами торгів 2 квітня індекс ПФТС показав істотне зростання - на 3,02% вище від вчорашнього закриття. Активність протягом усієї сесії залишалася досить високою, повідомив він.
За словами брокера, на ПФТС істотне зростання котирувань було зафіксовано у коксохімічному секторі. Так, відзначив він, акції Авдієвського коксохімічного заводу виросли на 32,5%, Ясинівського коксохіму - на 43%. Як вважає брокер, підтримку даній галузі могли надати новини про збільшення в березні виробництва валового коксу на 19,2% у порівнянні з лютим 2009 року.
Крім того, повідомив О.Рєпін, активність на Українській біржі (УБ) сьогодні була нижчою, ніж на ПФТС. Найбільш активно на УБ торгувалися акції "Центренерго" і "Укрнафти", по яких була укладена максимальна кількість угод (22 і 15 відповідно), відзначив він.
На думку брокера, у найближчій перспективі можна чекати продовження помірних покупок на основних українських майданчиках. При цьому для учасників основним орієнтиром як і раніше буде залишатися динаміка міжнародних ринків, прогнозує він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас