Луценко заявляє про несплату сім'єю Черновецького 480 млн. гривень податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко заявляє про несплату сім'єю Черновецького 480 млн. гривень податків

Казна та Політика
767
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що МВС передало Державній податковій адміністрації матеріали для можливого порушення кримінальної справи за фактом несплати податків на суму 480 млн. гривень мером Києва Леонідом Черновецьким і його сім'єю після продажу в 2008 році "Правекс-Банку".
Про це журналістам у Полтаві заявив сам Луценко.
За його словами, згідно з чинним законодавством, такі податки платяться в першому кварталі наступного року після продажу, а цей термін для Черновецького і членів його сім'ї минув 31 березня.
"У цей момент матеріали для ймовірного порушення кримінальної справи передані від міліції в Державну податкову адміністрацію, і саме в їхній компетенції розгляд цієї справи", - сказав Луценко.
Він також відзначив, що наприкінці 2008 року співробітники Державної служби з боротьби з економічною злочинністю МВС, вивчаючи запит депутата Верховної Ради щодо продажу "Правекс-Банку", установили несплату в бюджет близько півмільярда гривень податків.
"Очевидно, пан Черновецький намагається забути про це. У нього взагалі останнім часом є провали в пам'яті. Хочеться побажати йому видужання в ізраїльській клініці, де він на даний момент проходить лікування. Одночасно з видужанням до нього, мабуть, повернеться пам'ять і необхідність сплати податків на території України", - сказав Луценко.
Міністр висловив надію, що Податкова прийме правильне рішення.
Як повідомляло агентство, 1 липня 2008 року Intesa Sanpaolo (Італія) купила 100% акцій Правекс-Банку, що входить у групу великих, за 493 млн. євро.
Раніше найбільшими акціонерами ВАТ "Правекс-Банк" були: товариство з обмеженою відповідальністю "Правекс-Брок", що володіє 10,68% акцій, відкрите акціонерне товариство "Правекс-Страхування" (2,32%), Христина Черновецька.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас